Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Παν. Κρήτης κα Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια και Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογία και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας από το ΕΚΠΑ, MSc από το University College London και PhD από το Univ. of Cambridge, UK. Έχει μεταδιδακτορική εμπειρία στο EPFL, Switzerland και τα Sandia National Labs, USA.
Ως κάτοχος της ανταγωνιστικής υποτροφίας BBSRC Fellowship διετέλεσε Group Leader του “Acoustic Biosensors Group” και College Lecturer στο Inst. of Biotechnology, Univ. of Cambridge για 6 έτη. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται του χώρου των βιοαισθητήρων/βιοφυσικής, μοριακής διάγνωσης, νανο-βιοτεχνολογίας και μικρο-τεχνολογίας. Η μεταφορά καινοτόμως ευρημάτων από το εργαστήριο στο πεδίο είναι πρωταρχικός στόχος της δουλειάς της, με έμφαση στην ανάπτυξη φορητών μοριακών διαγνωστικών εργαλείων για χρήση στο χώρο της υγείας και αγροδιατροφής σε παγκόσμια κλίμακα.
Είναι ιδρυτικό μέλος δυο τεχνοβλαστών του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ. Έχει λάβει σειρά διακρίσεων: έχει εκλεγεί Fellow of the Royal Society of Chemistry (FRSC) και EMBO Fellow, έχει λάβει το Leviner Distinguished Visiting Fellowship δύο φορές, έχει διατελέσει Adjunct Professorship, Marquette Univ, USA και η δουλειά του εργαστηρίου της έχει αποσπάσει τρία βραβεία καινοτομίας συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς Nokia Open Innovation Challenge, Finland. Η ερευνητική της δραστηριότητα έχει χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς (EC), διεθνείς (HFSP, Sandia National Labs) και εθνικούς οργανισμούς (BBSRC, DAAD, ΓΓΕΤ) καθώς και εταιρείες. Η ίδια έχει συντονίσει >30 ανταγωνιστικά διεπιστημονικά προγράμματα με συμμετοχή πολλών εταίρων και συνολική χρηματοδότηση >23Μ € (8.5Μ € για το εργαστήριο της). Έχει εκπαιδεύσει 25 μετα-διδάκτορες, 15 διδακτορικούς και >50 MSc και προπτυχιακούς φοιτητές.