Νικόλαος Κουλούσης

Νικόλαος Κουλούσης

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Νικόλαος Κουλούσης είναι κάτοχος προπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος από τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Imperial College London UK και ως υπότροφος Fulbright στο University of California Davis USA. Εργάζεται ερευνητικά και διδάσκει αντικείμενα σχετικά με τη βιολογία, οικολογία και αντιμετώπιση φυτοφάγων και αρπακτικών εντόμων και ακάρεων.

Έχει μέχρι σήμερα δημοσιεύσει 48 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά του SCI και περισσότερες από 100 εργασίες σε ελληνικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Υπάρχουν περισσότερες από 1075 αναφορές στο επιστημονικό του έργο από άλλους συγγραφείς (h index=18, Scopus). Έχει υπάρξει κριτής πολλών εργασιών που υποβλήθηκαν για δημοσίευση σε διεθνούς κύρους περιοδικά καθώς και ερευνητικών προγραμμάτων και υποτροφιών που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση.

Έχει υπάρξει επιστημονικώς υπεύθυνος σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτημένα από τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (FAO/IAEA), την Ευρωπαϊκή Ένωση (LIFE Programme), το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UC Davis) και άλλους φορείς στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε 36 διεθνή και 15 ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Έχει υπάρξει μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και συντονιστής διεθνών συνεδρίων. Είναι μέλος του International Fruit Fly Steering Committee. Έχει διατελέσει εκπαιδευτής και εμπειρογνώμονας του FAO/IAEA σε αποστολές στην Κροατία, Ισραήλ και Ιορδανία.

Έχει επιστημονικές συνεργασίες με ερευνητές πολλών πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, Ευρώπη, Ισραήλ και άλλες χώρες. Έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό πτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών. Έχει διδάξει μεγάλο αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων Εντομολογίας. Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου του ΑΠΘ. Από το 2020 έως το 2022 ήταν Διευθυντής του Τομέα Φυτοπροστασίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ. Από το 2021 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωργικών Φαρμάκων του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ. Τέλος, από το 2021 είναι Ιδρυματικά Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ και από το 2023 συντονιστής του προγράμματος EPICUR-SHAPE-IT που αφορά στη συμμαχία εννιά Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου του Μέλλοντος.

Μέλη Ερευνητικής Ομάδας

Ερευνητική Ομάδα Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Επίκουρος Καθηγητής

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας

Καθηγητής

Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας

Επίκουρη Καθηγήτρια

Εργαστήριο Γεωργίας

Καθηγητής

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας

Καθηγητής

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας

Επίκουρη Καθηγήτρια

Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας

Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Υποψήφια Διδάκτορας Εντομολογίας

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας

Ερευνητική Ομάδα Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας